HTML

Aschner Lipót Kör

A vállalatok, szakemberek, valamint a civil szféra részvételével kialakított innovációpolitika megalapozottabb, megvalósítását kevésbé akadályozza a kormányok váltógazdálkodása

A logó Sengpraseuth Phrakonkham (Debrecen) munkája.

A Kör célja, hogy megújuljon és a kormányzati munka középpontjába kerüljön az innovációpolitika

2013.11.13. 13:57 Kör Admin

Az Aschner Lipót Kör

Címkék: bemutatkozás magunkról

2013. február 13-án néhány, az innovációt szívügyének tekintő szakember beszélgetéseket kezdett az innovációpolitika megújítása érdekében, két alapelvet szem előtt tartva: a jó innovációs teljesítmény elengedhetetlen az életminőség és az ország versenyképességének javításához; az innováció alapvetően vállalati feladat, de a kormány felelőssége, hogy ehhez ösztönző kereteket teremtsen.

A februárban megalakult Kör Aschner Lipótot, az Egyesült Izzó hajdani vezetőjét választotta névadójának. Aschner Lipót távlatos gondolkodásmódjában az innováció és a kreativitás meghatározó szerepet játszott. Vezetői tevékenységének időszakában jött létre az ország első vállalati kutatólaboratóriuma; a kor számos műszaki, szervezeti és marketing innovációját vezette be a vállalat, szoros együttműködést alakított ki többek között a General Electric-kel és a Philips-szel, és elévülhetetlen érdemei voltak az első hazai atomfizikai tanszék megalapításában is.

Az Aschner Lipót Kör célja, hogy megújuljon és a kormányzati munka középpontjába kerüljön az innovációpolitika. A vállalatok, az innovációs folyamatokat támogató szakemberek, valamint az informált civil szféra részvételével kialakított, széles körű konszenzusra épülő innovációpolitika egyrészt a sokféle tudásra és tapasztalatra támaszkodva megalapozottabb, másrészt megvalósítását kevésbé akadályozza a kormányok váltógazdálkodása, és így a felesleges, drága kacskaringókat is el lehet kerülni. Az EU szakpolitikai és költségvetési döntési folyamataiban is jobban lehet képviselni a magyar érdekeket, ha tudjuk, hogy mit és milyen eszközökkel akarunk elérni.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://aschnerkor.blog.hu/api/trackback/id/tr375631655
süti beállítások módosítása